fb_ikon

Kezdőoldal Hírek Őszi szezonértékelő Nagy Lászlóval

Tabella


1. Somos SE 58
2. SBTC-Puebla 57
3.  Nőtincs SE 43
4. Mátranováki VSC 40
5. Szécsény VSE 38
6. Cered VSE 37
7. Balassagyarmat 36
8. Karancskeszi SE 31
9. Héhalom SE 28
10. Karancslapujtő 28
11. Berkenye SE 24
12.  Nagybátony SC 23
13. Rimóc SE 20
14. Pásztó SK 18
15. Érsekvadkert SE 10
16. Palotás SE 5


A bajnokság állása >>>

Góllövők

17 gólos: Zsarnai
10 gólos:
Samuel
7 gólos: Csornij
Islony
6 gólos: Maicon
5 gólos: Bárányos
4 gólos: Lenkó
2 gólos: Bonivárt
M. Penksa
Szeles
Kovács Z.
Zimányi
Bata
1 gólos: Bódi
Horváth K.
Takács
Victor
Kerényi
Mészáros
Alex
Ludányi

Sárga és piroslapok

Sárga laposok:
7 sárga lap: Horváth K.
4 sárga lap: Zsarnai
Bonivárt
3 sárga lap: M. Kurák
Lenkó
Bárányos
Edmar

Szeles
2 sárga lap Csornij
Liszka
Kerényi
Maicon
1 sárga lap: Sólyom
Krajecz
Zimányi
Piros laposok:
1 piros lap: Krajecz
Kozma
Szeles

Őszi szezonértékelő Nagy Lászlóval PDF Nyomtatás
2012. november 20. kedd, 12:08

Az alábbiakban Nagy László szakmai igazgatóval készült interjút olvashatják a szurkolók. A szakember már az elején biztosított róla, hogy szeretne megfelelő válaszokat adni, mert soha nem kerüli meg a problémákat és nem szeret mellébeszélni sem. Ezt értékelem, bár az interjú elején közöltem vele, hogy ha valamelyik kérdésre nem szeretne válaszolni, vagy zavaró, sértő, kellemetlen a kérdés, akkor kihagyjuk. Ehhez képest mindegyik kérdésre korrekten válaszolt nem mellőzve a kritikus megjegyzéseket sem.

c_200_200_16777215_0___images_phocagallery_sbtc_bukkabrany_thumbs_phoca_thumb_l_foto18.jpgSzerkesztő: - Hogyan keresték meg és milyen indíttatásból vállalta el az SBTC szakmai munkájának irányítását?

Nagy László: - A csapat élére új tulajdonos került Sólyom Sándor személyében. Ő Kovács Zoltánt (volt újpesti labdarúgó – a szerk.) kérte fel edző keresésére. A választás rám esett. Két oka is volt annak, hogy elvállaltam a munkát. Az egyik Sólyom Sándor úr személye, tudtam, ahol ő belép a sportba, ott biztos háttér lesz és komoly célok! Óriási kihívás lesz ez, mind a csapat, mind számomra! A másik: az Ózd elleni mérkőzésen láttam a csapatot. Ezen a mérkőzésen a győzelem ellenére is látszott, hogy a csapat erősítésre szorul, és nem egy-két poszton! A véleményem nem változott az őszi szezon befejezésével sem, sőt inkább megerősített ebben. Ennek ellenére elvállaltam a csapat irányítását, bízva a játékosokban. A megváltozott helyzetet (biztos háttér) értékelik a labdarúgók, elgondolkodnak ezen és mindent megtesznek a célok eléréséért. Sajnos hamar rá kellett jönni, hogy nem mindenkinek ez a legfőbb vágya. Tapasztalható volt, hogy kevés a felelősségérzés az eredmények elérése iránt. Sokan úgy érezték, hogy nem kell ide NB-II. Ennek ellenére azt kell, hogy mondjam: az első két mérkőzésem után a csapat elkezdett játszani, helyzeteket teremtettek, amelyek sajnos kimaradtak. Az ellenfél a védekezési hibáinkat azonnal kihasználta.

Szerkesztő: - Érkezésekor mit tapasztalt a csapattal kapcsolatban?

Nagy László: - A csapatban sok fiatal játszik, akik még nem rendelkeznek megfelelő tudással és rutinnal. Szükségünk lesz minden csapatrészben rutinos játékosokra. A védelem közepe bizonytalan, ezt láthattuk. Középpályára védekező játékost előre pedig befejező csatárt kell találni.

Szerkesztő: - Milyen nehézségek adódtak a munkája során, miért nem tudott a csapat egész ősszel átlépni a saját árnyékán?

Nagy László: - A csapat nem elég harcos felfogásban játszik, a védekezés gyenge, párharcokat elkerüljük, elveszítjük, sok az egyéni hiba, eladott labdák. A helyzetkihasználás pocsék volt például a Maglód és a Tura ellen. Az utolsó öt fordulóban több helyzetet dolgoztunk ki, mint az ellenfél, mégis vereség lett belőle. Az ellenfeleink a kevés helyzetüket jobb százalékban használják ki.

Szerkesztő: - Már tavaly is, azelőtt is és most is tapasztalható, hogy fegyelmezetlen a csapat, csak az ősszel több, mint 40 lapot osztottak ki a játékvezetők, én csak a mostani időszakról kérdezném, hogy Ön szerint mi az oka ennek?

Nagy László: - Fegyelmezetlenség oka elsősorban a sikertelenségben keresendő. Természetesen vannak, akik vérmérsékletük és butaságuk miatt szedik össze a lapokat. Ezen valóban gyorsan változtatni kell. Sikeresebb tavasz valamint a fegyelmezés szerintem megoldja ezt a problémát.

Szerkesztő: - Az SBTC gerincét viszonylag fiatal játékosállomány adja, mi a különbség köztük és az Ön játékos korában készülő ifjabb játékostársai között?

Nagy László: - A fiatal játékosok sajnos nem elkötelezettjei a labdarúgásnak, kevés kivétellel… Szeretik a játékot, de nem elég szenvedélyesen és kevés alázattal viseltetnek iránta. Kevés a tanulási vágy bennük. Ehhez sajnos hozzátartoznak a nem megfelelő körülmények, bár ez egyre inkább javulni látszik (lásd: Salgótarjánban is hamarosan átadásra kerülő műfüves pálya). Problémát látok még a gyerekek nevelésében, felkészítésében. Amíg külföldön a tehetségekből labdarúgót nevelnek, addig nálunk örök tehetségek maradnak. Sokszor gondot okoz a szülők viselkedése is.

Szerkesztő: - Egy ilyen szereplés után nehéz, de mégis: mely játékos(okk)al volt elégedett az ősz folyamán?c_200_200_16777215_0___images_phocagallery_sbtc_bukkabrany_thumbs_phoca_thumb_l_foto20.jpg

Nagy László: - Természetesen voltak jó és örömteli események is, például Puporka Dani teljesítménye. Sajnos az eredmények tükrében ez elhomályosodik. Az eredmények ismeretében nem igazán lehet dicsérő jelzőket, szavakat használni a játékosoknál.

Szerkesztő: - Lát-e reális esélyt tavasszal a bent maradásra, milyen eredménnyel lenne elégedett? Mi kell ahhoz, hogy jó csapatunk legyen, miben bízhatnak a szurkolóink tavasszal?

Nagy László: - Amennyiben sikerül a csapatot megerősíteni (legalább hat játékossal) akkor a bent maradás az NB-III-ban lehetséges. Természetesen megfelelő felkészítésre, sok előkészületi mérkőzésre lesz szükség. Jelentősen segíthet ebben a most elkészült műfüves pálya.

Szerkesztő: - Megfordult-e ötlet szintjén, hogy ne a Tóstrandon, hanem a Szojka Ferenc stadionban (ahol az edzések zajlanak - a szerk.) rendezzük a meccseket?

Nagy László: - A Tóstrandon levő pálya minden igényt kielégít. Kifogástalan a gyepszőnyeg, élvezet rajta játszani. A Szojka Ferenc stadion jelenleg a pálya állapota miatt nem veheti fel a versenyt a Tóstrandi pályával. Felújítással, a világítás megépítésével ismét otthont adhatna a bajnoki mérkőzések megrendezésére a szurkolók örömére. Hiszen Szojka Ferenc mellett itt játszott Répás Béla, Szalay Miklós és Básti István két olimpiai bajnok társam (1968., Mexikó) csak hogy pár remek volt labdarúgót említsek a régi tarjáni játékosokból. Óriási csaták folytak ezen a pályán az első osztályban! Természetesen erről akkor kellene beszélni, amikor a csapat az NB-I felé tart és kicsi lenne a Tóstrandi pálya.

Szerkesztő: - Évek óta tartó trend, hogy az SBTC már a megyei selejtezőben elvérzik a Magyar Kupában, tavasszal milyen célok lesznek ebben a sorozatban?

Nagy László: - A Magyar Kupában a célkitűzés természetesen minél tovább eljutni!

Köszönjük az interjút!

 

Támogatóink


st
Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata

puebla elmib Simon Media Company forgo
stkult001 matrica18 flexcoop